söndag 2 september 2007

Gräsklippar-dilemma!

Härom dagen gick den gamla motorgräsklipparen sönder. Den hade vi ärvt av förra husägaren. Den lät mest i hela kvarteret men nu är den stendöd. Gräset växer ju på ändå, fast vi inte har en fungerade klippare. Vi har lånat grannarnas gräsklippare några gånger men snart måste vi bestämma oss för att inhandla en av alla dessa olika modeller som finns på marknaden.
Miljövänligt? Ja, gärna.
Billigt? Ja, gärna.
Smidig maskin som kan klippa en ganska stor gräsmatta med mycket fruktträd? Ja, ett måste!
Varför kan man inte få ta hem och prova ett antal olika modeller och se vilken som funkar hos oss? Det kanske inte handlarna tycker är en bra idé, men det skulle passa oss.

Är det någon som har tips om hur jag blir nöjd med mitt inköp av gräsklippare?

3 kommentarer:

Monique Stolte sa...

Hej!
Intressant fråga! Jag har ofta tänkt att miljön borde förbättras ordentligt om alla gamla 2-takts gräsklippare skulle bytas ut.. till.. ja, någonting bättre. Å så tyst det skulle bli i kvarteret! Elektriskt känns mest miljövänligt, och minst buller. Men ganska opraktiskt med lång sladd?? Finns trådlöst???? Själv har vi en ganska liten gräsmatta och har precis investerat i en ny handgräsklippare. Svensktillverkad och allt. Var nog det mest miljövänliga inköpet under de 2första veckorna. Bland alla McDonalds-kvitton.. Den går smidigt och ändå ganska fort, och man får motion på köpet!
Willem (som sitter här intill) säger att det finns miljöbensin till motorklippare, men vet inte om det är bara renare, eller också mera CO2-neutralt. Kanske Per kan svara på?

Ett annat tips är att låta "oär" av blomsterängar stå i gräsmattan (så orkar man klippa resten omkring med handgräsklippare). Det är fint och lockar fjärilar. Så kan man slå det med lie några ggr per år.

Lycka till!
/Monique

Pär Wallin sa...

Angående "miljöbensin" så är den renare än vanlig vilket innebär att avgaserna från en motor som använder miljöbensin innehåller färre miljöpåverkande och hälsopåverkande avgaser. Den innehåller lika mycket av fossil koldioxid när den är raffinerad utifrån fossila oljor som vanlig bensin.

Häls Pär

Therese Silvander sa...

Jag läste ett reportage någonstans om en sittgräsklippare som fungerar genom att man cyklar runt gräsmattan. Det måste väl vara det absolut bästa alternativet? Tror den är svensktillverkad... :o)
/Tess :o)