söndag 10 februari 2008

Provkörning

Så har vi då provkört ett antal miljöbilar. Först ut var Ford Focus Flexifuel. En kanonbil att köra och äga. Går som sagt på etanol, vilket fungerar mycket bra även i kyla. Vi har en Ford Focus 2004 som Görel pendlar i, och aldrig några problem.
Sedan var det dags för Honda Civic. Det var en hybrid, bensin och elmotor. Mycket skön den också, men känns lite fel att tanka bensin i en miljöbil, och den fanns inte i combi. Volvo V70 Flexifuel stod på tur. Den bilen var helt underbar att köra och säkerheten är ju välkänd. Motorn som var på 145 hk räckye till bra och återigen,tanka etanol känns bättre än bensin. Sist ut var Saaben. Visst var det den starkaste och snabbaste etanolbilen, men den var törstig!
Vårt val är Ford Focus och Volvo V70 utan tvekan. Säkerhet och finns som kombi.

Tommy Blomberg

1 kommentar:

Anonym sa...

Med dagens diskussion om klimatfrågan vill jag komma med några förslag som säkert kommer att reta många. Det skulle reta mig om jag inte hade blivit informerad i media om hotet mot klimatet.
Jag tycker att politikerna och staten kommer med lagar och annat för att hindra oss köra bil. Ett populärt sätt är att höja bensinpriset som slår mycket orättvist. Trots höjningar så fortsätter folk att köra bil.
Mina förslag skulle göra mycket mera än allt annat. Förbjud biltävlingar av alla slag. Uppvisningar med monsterbilar är väl ett väldigt energislöseri, helt i onödan. Snacka om hot mot klimatkatet!
Förbjud alla bilmässor med bilar, inte bara sportbilar i miljonklassen utan alla benslukande monster.
Kom med krav till biltillverkarna att sluta med att byggs bensinslukande sportbilar med hastigheter upp mot 300 kilometer i timmen. Var i vårt land och i andra länder får man kör så fort? Dessa bilar uppmanar även till lagbrott!
Förbjud all reklam för bilar! Vi har i Sverige förbjud mot alkoholreklam och mot tobak för att båda dessa är ett hot mot folkhälsan. Nu säger politikerna att biltrafiken är ett hot mot klimatet! Så då är konsekvenserna av detta.
Innan alla sportbilsfantaster sätter bensinångorna i halsen vill jag säga. Jag har varit mycket intresserad av biltävling av alla slag och har varit ägare till Porschebilar. Världens bästa sportbil! Men vi måste se verkligheten!
Sedan ska biltillverkarna även med lagliga medel om det behövs. Få biltillverkarna att bara tillverka bilar som kan köra med gälland hastigheter. Det går att elektroniskt styra bilarna till detta. Ge uppfinnaren Håkan Lanz fria händer! Han har väl haft förslag med att med elektroniska hjälpmedel utmed vägarna styra bilarna att bara köra lagligt?
Gör en tävling bland uppfinnare och andra, internationellt, för att få fram alternativa drivmedel. Utan att bry sig om de multinationella oljebolagen. Allt detta är väl något för Al Gore, FN och alla miljöorganisationer. Inklusive de mest rabiata miljöfanatikerna! Gör er insats, inte med att stoppa trafiken i städerna genom att sitta i gatukorsningar som bara gör ilskan bilförare. Utan med konstruktiva för slag till åtgärder.