onsdag 19 mars 2008

Å det här med tiden då

Helt fel tid för tidsutmaningen. Eller helt rätt kanske?

Herregud så stressade vi är! Efter en dag på jobbet snurrar huvudet, och då är det mat, tvätt, städ och lite lek och kramar som gäller. 20.00 stannar världen av lite, då sover trollungen, och luften går ur oss alldeles. Med de sista resterna av energi hänger vi en maskin tvätt eller sätter igång diskmaskinen och rasar sedan ner i soffan framför tvn.

Så visst kommer utmaningen rätt i tiden. Att tidsväxla, att försöka hitta tidstjuvarna. Men det kräver också tid och energi. Jag måste erkänna att vi ligger lite efter. Vi har inte haft ecodrivingkurs och vi har inte lånat hem elmätaren. Det hänger som dåliga samveten över våra huvuden.

Men visst måste man även som klimatpilot få bli lite trött? Visst måste även vi få känna att det är tufft att hålla energin uppe, när det är så mycket annat som pockar på vår uppmärksamhet? För vi är ju precis som alla andra. Med jobb som bitvis kräver för mycket, med ett hem och en trädgård som ska skötas, med barn som man både vill och måste ge uppmärksamhet. Vi är inga övermänniskor som alltid orkar det där som ingen annan hinner med. Vi är som du.

Så visst ska vi tidsväxla. Vi måste tidsväxla. Bara huvudet slutar snurra....

Sara

PS. Borsta tänderna i duschen? Vad är det för dumheter? Ena månaden ska vi effektivisera vårt duschande, spola av, stänga av, schamponera, skölja. Duscha kortare tid och spara varmvatten. Nästa månad ska vi borsta tänderna i duschen. Vilket i praktiken betyder borsta tänderna med varmvattnet rinnande. För hur många människor klarar att schamponera håret och borsta tänderna samtidigt (utan att få schampoo i munnen dessutom)? Tyvärr, jag tror inte det är vare sig tidseffektivt eller miljövänligt.

Inga kommentarer: