måndag 26 november 2007

Klimat-polis

Det har hänt något i vårt kylskåp…
Det vimlar av krav-produkter! Tidigare köpte vi ekologiska varor ibland, speciellt kaffe och mjölk, men i och med utmaningen att sänka matutsläppen, så har vi bestämt oss. Vi försöker köpa klimatsmart så mycket vi kan och orkar. Visst blir man trött på rotsaker emellanåt, och visst kan man längta efter en härlig ruccola-sallad. Nu är det förbud att köpa färdiga köttbullar och fryst pizza, sånt som vi ibland hade som ”sista minuten-mat”

Det har också skett en annan förändring här hemma.
Min man har blivit en klimat-polis. Det har visat sig på olika sätt. T ex så blänger han om jag har köpt hem onödiga varor som dessutom innehåller palmolja…och bilen till affären är inte att tänka på. Bil åker man om det är långt och inga andra alternativ finns! Det kan inte vara så många tre-barns familjer som cyklar och storhandlar. Vi brukar ha hela cykelkärran full med mat. Om det är någon i bekantskapskretsen som ska ut och flyga, brukar han påpeka konsekvenserna av det valet. Ska vi förändra våra vanor, så kan en man som klimat-polis vara till hjälp…
/Karin

1 kommentar:

Sam sa...

Jag tycker din man låter mycket som jag. Han kanske låter gnällig nu, men faktumet är att era klimatval ska också löner sig i framtiden. Tänk om det inte fanns nån värld för er barn barn att växa upp i. Kämpa hårt och lycka till. Tycker f ö att klimatpiloterna låter som är väldigt bra idé. Kan man vara med som enskild medborgare?