onsdag 24 oktober 2007

Jaha, då var vi igång då!

På riktigt menar jag. Är det någon mer än jag som tycker att det är ganska skönt att sluta "tvingas" lefva som vanligt? Jag menar, under de här veckorna som vi samlat kvitton har man ju börjat tänka mer och mer på vad man köper. Ögonen letar automatiskt efter krav-märkning där de tidigare mest kollade på jämförpriset. Att då göra ett medvetet val varje gång att ta det man brukade ta, istället för det man numera vill ta, började bli ganska jobbigt. Så, nu får vi äntligen börja förändra oss!

Redan nu, innan vi lärt oss om klimatsmart mat, har andelen ekologiskt ökat i kundkorgen. Och vet ni vad? Vi har hittat några riktiga godingar i sortimentet! exempelvis Zuccini. Varken Niklas eller jag har gillat zuccini innan (för att inte tala om grönsaksvägraren Alva...). Men nu testade vi ekologisk zuccini. De var små, smala, såg ut som små gurkor. Och de var goda! Inte alls som sina torra, smaklösa och miljöovänliga kompisar. Vi använde dem först i wok (mums) och dagen efter skivade på frukostmackan.

Ett annat tips: Vi har köpt brytare på Clas Olsson, som man kan sätta i elutagen och sedan stänga av med en fjärrkontroll. Så nu ska det vara slut med alla apparater som står på standby i tvrummet. kanske inte gör jättestor skillnad, men det var ju det där med de små bäckarna....

Inga kommentarer: